Brood als grondstof voor bier

Brood als grondstof voor bier.

Brouwerij De  7 Deugden heeft de handen ineen geslagen met Sirkel, een visie gedreven circulaire onderneming die zich inzet voor het aanpakken van (afval)reststromen door de ontwikkeling van nieuwe duurzame circulaire producten. Onder de naam Wasted Beers komen er meerdere bieren op de markt die gebrouwen worden bij Brouwerij De 7 Deugden.

Bijzonder aan de bieren van Wasted Beers is dat een aanzienlijk deel van de ingrediënten bestaat uit ‘gered’ brood. Het gaat om de niet verkochte broden die aan het einde van de dag overblijven in bakkerswinkels en niet meer verkocht kunnen worden. Dankzij Wasted Beers worden deze broden niet weggegooid maar krijgen weer een prominente plek in de voedselketen. Broodbier, daar zit wat in!

Het eerste bier uit de reeks, een India Spelt Pale Ale, is inmiddels gebrouwen en komt begin oktober op de markt. Voor de andere broodbieren zijn de recepten inmiddels ook al ontwikkeld en deze zullen in de komende maanden ook beschikbaar komen. Meer informatie over Wasted Beers is ook te vinden op wastedbeers.nl en op sociale media.